Äggröra på spenat & parmesan (Tid: 10 min)

Äggröra är gott och nyttigt samtidigt som det är enkelt att tillaga. Innehållet är högt i protein och fett samt lågt i kolhydrater. Spenat är även det rikt protein men även fibrer, zink och järn. Bladspenat passar perfekt både tillagat och i naturlig form.
Ingredienser: (1 portion)
– 3 Ägg
– 70g spenat
– 20g parmesanost
– Salt
– Peppar
– Liten klyfta citron
– En nypa muskot
– En tumme smör/olivolja
Koka bladspenaten 3-5 min i vatten eller tills dom rullar ihop sig. Häll sedan ut vattnet. Tillsätt citron och muskot. Lämna sedan bladspenaten åt sidan.
Smält smör i en varm panna, mixa alla 3 äggen i en bunke och tillsätt salt & peppar, häll sedan i pannan.
Rör om i ca 2 min tills äggen är delvis tillagat. Tillsätt bladspenaten och parmesanen och fortsätt tillaga i ca 2 min eller tills äggen är färdiga. Försök att inte steka för länge då ägg tenderar till att få en segare konsistens.
Servera genom att riva lite extra parmesan på toppen.
Kalorier: 334 kcal
Protein: 27g
Kolhydrater: 2g
Fett: 25g
 
P.S. Glöm inte att ladda ner vår gratis e-bok Apexea Metoden
P.P.S. Detta recept finns även på vårt Instagram
[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=5bie&webforms_id=14813903″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *