Frukostägg: Grekisk inspirerat

Här har du ett recept på frukostägg som är grekisk inspirerat och som innehåller rikligt med kalcium och vitamin D. Båda ämnena finns rikligt i mjölk, mejeriprodukter och bladgrönsaker. Både vitamin D och kalcium har den viktiga funktionen att upprätthålla ett starkt & hälsosamt skelett.
Ingredienser: 1 portion

  • 3 ägg
  • 50g spenat
  • 1/3 dl mjölk 3%
  • 1 msk grekisk yoghurt
  • 40g fetaost
  • 20g svarta oliver
  • 1 msk hackad persilja
  • Salt & peppar
  • 1 klyfta citron

Beskrivning:
Värm ugnen på 180 grader.
Mixa mjölken, yoghurten och juicen från citronen i en bunke. Tillsätt peppar och salt och lägg åt sidan.
Täck botten av en ugnssäker skål med spenaten och häll sedan över mjölkblandningen. Skapa tre utrymmen i spenaten för att knäcka och lägga äggen i.
När du har knäckt ägget på spenaten, strö över fetaosten, oliverna och persiljan. Tillsätt mer salt och peppar om du vill och tillaga sedan i ugnen ca. 15-20 minuter tills äggen är färdiga (kortare tid om du gillar äggen lösare).
Innehåll:
– Kalorier: 391 kcal
– Fett: 26g
– Kolhydrater: 8g
– Protein: 30g
– Tid: 20 min
Glöm inte att ladda ner din kostnadsfria kickstart guide => Apexea Metoden.
Följ oss gärna på sociala medier: Instagram => @apexea.training
Vill du ha fler recept? Besök gärna vår recept sida => Recept

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *