Sill & avokadosallad

Denna veckas recept är sill & avokadosallad. Sill är kanske mest vanligt till högtider som jul, påsk och midsommar. Men jag tycker det är ett väldigt underskattat alternativ då den är både protein och fettrik. Samtidigt är det gott och både kostnads- och tidseffektivt.
Så här ser receptet ut.
Sallad: 2 portioner
270g sill (inlagd utan socker)
70g grönkål
100g gurka, skivad 50g rödbeta, tärnad
30g svarta oliver
80g avokado, tärnad
40g rädisa, skivad
Dressing:
1/2 citron
1 tsk olivolja
1 tsk parmesan
1 tsk grov senap
En liten skvätt vatten
Blanda alla ingredienser för dressing i en skål och lägg det åt sidan. Koka grönkålen i vatten i ca. 3-5 min. Alternativt så kan du fräsa det i en panna. Blanda alla salladsingredienser utom sillen i en bunke. Häll sedan dressingen över och rör om ordentligt. Servera till sist salladen med sillen på topp och en klyfta citron vid sidan om.
Kalorier: 468 kcal/portion
Fett: 36g
Kolhydrater: 8g
Protein: 27g
Tid: ca. 15-20 min
Missa inte våra inlägg. Prenumerera på mitt nyhetsbrev här => Apexea
Följ oss även på instagram: @apexea.training
För fler recept? Kolla in vår populära Äggröra på spenat & parmesan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *